Tuesday, January 17, 2012

BOTAŞ'tan "zor gün" açıklaması

BOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şenel, Marmara ve Ege Bölgesi için ikincil yakıta geçme ilanına ilişkin haberlerin kısmen doğru ama eksik olduğunu söyledi.

ANKARA

BOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Fazıl Şenel, bazı basın yayın organlarında BOTAŞ'ın ''zor gün'' ilan ettiğine dair haberlerin yer alması üzerine AA muhabirine açıklama yaptı.
Şenel, ''Marmara ve Ege Bölgesi'nde ikincil yakıta geçme ilanı ettiğimiz söyleniyor, bu kısmen doğru ama eksik, yanlı ve yanlış bir haber. Vatandaşımızın rahat olması lazım. 'Evsel tüketici' dediğimiz vatandaşımız ile sanayicimizin sıkıntı duyabileceği bir durum yok, onların gazlarının kesilmesi söz konusu değil. Vatandaşımız rahat etsin'' diye konuştu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında ilgili tüm birimlerin yetkilileriyle yaptıkları toplantıda ''zor gün'' kararını aldıklarına dikkati çeken Şenel, ilan edilen söz konusu kararın mevzuata uygun, mutat bir uygulama olduğuna dikkati çekti.
Zor gün kararı sadece bizim kesintili müşterilerimiz ile ilgili. Elektrik üreten firmalar bunlar. 3 veya 4 gün süreyle bir kısmına yüzde 50 kesinti uyguladık. Bir kısmına ikincil yakıta geçin diye bilgi verdik. Bunları yapabilmek için zor gün ilan etmemiz gerekiyordu. Bu karardan dolayı elektrik kesintisi olmayacak.''
Söz konusu tedbirlerin alınmaması durumunda kontrolsüz elektrik kesintilerinin yaşanabileceğini vurgulayan Şenel, ''Ne zaman, nerede, hangi elektrik üretim tesisinin devreden çıkacağını bilemeyecektik. Biz bunun önüne geçmek amacıyla, normal vatandaşımızın ve sanayicimizin sıkıntıya girmesini önlemek için bu tedbiri aldık. Zor günün vatandaşla bir alakası yok'' diye konuştu.




yakamoz04

No comments: